Dozrievane mäso

O našom mäse

objednávku si urobíte v tu v e-shope

 

všetky informácie o mäsa, sú na internete a v múdrych knihách, len by sme kopírovali už napísané. 

To, prečo sme sa rozhodli pre naše plemeno Galloway, začali robiť dozrievané mäso, a balíme ho tak precízne je dielom šikovnej slečny Nikoly, výbornej barmanky, kuchárky, pekárky a obchodníčky. Teraz v tom pokračujeme už bez nej, no pod jej prísnym dohľadom.

Nie sme mäsiarstvo! Sme chovatelia. Porážame keď máme na to čas. Osobne, chovateľom, pod dohľadom veterinára.   

Hovädzie mäso od nás, nie je to isté, ako mäso kúpené v mäsiarstve. V čom je rozdiel?

  1. V plemene chovaného dobytka. Škótske plemeno Galloway. Vyvážené Omega3 a Omega6 mastné kyseliny.
  2. V spôsobe chovu a čo najlepších podmienkach pre zvieratá. Regeneratívna pastva a Welfare chov.
  3. Sme registrovaní v Ekologického poľnohospodárstva. To znamená, prísne kontroly, žiadne antibiotiká, žiadna kukurica, či sója, žiadne GMO.
  4. Chováme systémom prirodzeného rastu, neprekrmujeme. Uprednostňujeme prirodzenú stravu - trávu, seno, senáž. SlowFood
  5. V spôsobe porážania. Zviera nikam nevozíme, na porážku ho pripravujeme, poráža ho sám chovateľ. Bezstresová porážka
  6. Po odstáti 12 hodín, štvrte schladíme na 2 °C a pri takej teplote mäso zreje v celých štvrtiach 14-21 dní. Zrenie mäsa
  7. Následne, osobne chovateľ, s úctou, a láskou s ktorou zviera choval, búra na jednotlivé časti, očisťuje, porcuje a vákuovo balí. 
  8. Následne Vaše objednávky kompletizujeme. Až potom sa režú kosti a dopĺňajú. Tak konečne môžeme vyraziť na rozvoz k Vám domov.

Nie sme mäsiarstvo. Sme chovatelia. Pristupujeme k tomu osobne a pedantne. 

Potravina nie je tovar. 

Kvalitná potravina je drina. Kvalitná potravina je pravá chuť. Kvalitná potravina je Vaše zdravie. 

Jedzte menej mäsa! Ale jedzte kvalitne.

V roku 2011 z pohodlného mestského života v Prahe som sa presťahoval na východ a pustil do farmárčenia. V Apríli 2024 je to už 13 rokov každodennej práce bez ohľadu na počasie, sviatky, víkendy. Týždne až mesiace bez priateľov, rodiny a odpočinku. Odmenou mi je poznanie, ktoré je neprenosné. Zamestnávam, udržujem krajinu, upravujem pravidlá medzi farmármi v susedstve, pomáham a produkujem mäso v tej najvyššej kvalite, akú dokážem. Pritom snívam, že len čo sa trochu oslobodím od povinností, budem sa venovať zeleninovej záhrade.  Raz mäso z našej farmy bude označené za Top potravinu a bude vypredané, ešte pred porážkou. No kým si vybudujem postačujúce zázemie, a naučím sa predávať aspoň ako Nikola, kúpite u mňa mäso za ceny podobné v supermarkete, no v BIOEKONATURAL kvalite. Pracujem na tom.